Στις 24 Απρίλη ο Κλίτσος Δημήτρης, ηλικιωμένος, άνεργος επί χρόνια και άπορος, επισκέφτηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Σωτηρία, καθώς σημειώθηκε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Είχε ασταμάτητο βήχα, πόνος στο στήθος και απώλεια βάρους, η οποία από τις αρχές του Γενάρη μέχρι σήμερα προσεγγίζει τα 14 κιλά!…
Σύμφωνα με την πνευμονολογική κλινική του «Σωτηρία», ο Κλίτσος όπως έδειξε η ακτινογραφία, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από βαρύ Πνευμονικό Εμφύσημα –ΧΑΠ- κλπ. Ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου κ. Μαρώσης Κωσταντίνος, αφού είπε στον Κλίτσο ότι η ασθένειά του είναι ανίατη και ότι μολονότι υπάρχει ανάγκη νοσοκομειακής νοσηλείας, εκτίμησε ότι αυτός δεν θα πρέπει να εισαχθεί διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από «νοσοκομειακά» μικρόβια. Έτσι απέρριψε το αίτημά να νοσηλευθεί στο «Σωτηρία». Ταυτόχρονα και μολονότι ο κ. Μαρώσης γνώριζε ότι ο Κλίτσος ήταν άνεργος και ανασφάλιστος δηλ. απένταρος, είπε στον ασθενή ότι δεν μπορεί να κάνει στο νοσοκομείο τις δύο διαγνωστικές εξετάσεις, που του είχε γράψει, αν προηγούμενα δεν ΠΛΗΡΩΣΕΙ!…
Στο μεταξύ το ΚΙΦΒ, στο οποίο προσέφυγε η οικογένεια Κλίτσος για να ζητήσει φάρμακα και βοήθεια, σε συνεργασία με τον γνωστό γιατρό Γιώργο Βήχα, από τους πρωταγωνιστές του Ιατρείου Αλληλεγγύης του Ελληνικού, έστειλε τον αναφερόμενο ασθενή να εξετασθεί από την πνευμονολόγο κυρία Μποσίου, η οποία μόλις διάβασε ηλεκτρονικά την ακτινογραφία του Σωτηρία είπε ότι ο ασθενής έχει άμεση ανάγκη εισαγωγής στο νοσοκομείο! Μετά από αυτό ο Κλίτσος, μαζί με τον γιό του, ξαναπήγαν στο Σωτηρία και ζήτησαν την συνδρομή της πνευμονολογικής κλινικής, αλλά συνάντησε την ίδια απαράδεκτη και προκλητική άρνηση.
Το ΚΙΦΒ ζητάει την άμεση παρέμβαση του υπουργείου υγείας για την εισαγωγή του Κλίτσου στο νοσοκομείο και την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζει. Ζητά να ελεγχθεί η Διοίκηση του νοσοκομείου και η στάση των γιατρών σε σχέση με τις ανθρωπιστικές επιταγές, τις ηθικές αρχές της ιατρικής επιστήμης και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και καλεί τους αρμόδιους εισαγγελείς και τα όποια άλλα ελεγκτικά όργανα του κράτους να ερευνήσουν τις καταγγελίες του ασθενή και της οικογένειάς του και όπου χρειάζεται να επιβληθούν κυρώσεις κατά παντός υπευθύνου, στην περίπτωση που η ζωή του Κλίτσου τεθεί σε κίνδυνο.
Βύρωνας 15.5.2015
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://k-iatreio.blogspot.gr/2015/05/blog-post_92.html
Sorry, the comment form is closed at this time.