May 062014
 

Πρέπει να είναι ευλογημένος τόπος η Δράμα, πάντως, να έχει λύσει όλα τα προβλήματα υγείας της, να είναι γεμάτη υπεραιωνόβιους με ροδαλά μάγουλα -αφού ο τοπικός ιατρικός σύλλογος δεν ασχολείται πλέον με την υγεία αλλά με την… παιδεία και τη θρησκεία, και μάλιστα πριν από μερικές μέρες έστειλε την εξής απερίγραπτη πανταχούσα στον κ. Σαμαρά, τον κ. Παπούλια, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Αρβανιτόπουλο:

Αν και οι Ιατρικοί Σύλλογοι θεωρούνται ειδικοί σύμβουλοι σε θέματα Υγείας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κρισιμότητα των ημερών που ζούμε, θα επιθυμούσαμε να ληφθούν σοβαρά οι παρακάτω σκέψεις μας:

Όσον αφορά το θέμα κατάργησης θρησκευτικών εορτών, δίνουμε συγχαρητήρια στον υπουργό παιδείας, διότι “ανεκάλυψε” το “μέγα “πρόβλημα που ταλαιπωρεί την παιδεία στην πατρίδα μας. Γνωρίζουμε ότι σε ένα σωστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα , όταν καταργείτε κάτι, στην θέση του θα πρέπει να βάλουμε κάτι καλύτερο. Επίσης ότι για να είναι αποδοτικό και ψυχικά ωφέλιμο ανά 15ηθημερον χρειάζονται εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία, εκκλησίες, εργοστάσια, φυσικά τοπία κ.τ.λ. δηλαδή σε χώρους που αποδεικνύουν τον πολιτισμό κάθε χώρας, αλλά και ξεδιπλώνονται τα χαρίσματα, τα “τάλαντα” δηλαδή εκάστου μαθητού π.χ. καταργώντας την εορτή των τριών Ιεραρχών (που γνωρίζουμε το έργο και των τριών στην διατήρηση του πολιτισμού, που εδώ και 1700 χρόνια ονομάζουμε ” ελληνοχριστιανικού -”ας διαβάσει λίγη ιστορία ο κύριος Υπουργός – με τι θα την αντικαταστήσει; Με την bank holiday (εορτή τραπεζών) των Δυτικών; Οταν π.χ. στο διαδίκτυο η google γνωστοποιεί ότι αποκλειστικά και μόνο, χρησιμοποιώντας την αρχαία ελληνική γλώσσα και αρίθμηση, συνεχίζει μέχρι το άπειρον,,, χωρίς διακοπή, είναι δυνατόν εδώ στην Ελλάδα να μην εμβαθύνουμε στις ρίζες της γλώσσας μας; Πως θα αποδώσουν τα νοήματα των αρχαίων συγγραφέων, αν δεν γνωρίζουν τα βασικά της γλώσσας μας; Π.χ. πως θα αποδώσετε στην νέα ελληνική γλώσσα την φράση: “ο πατήρ, δι’ υιού, εν Αγίω πνεύματι, ποιεί τα πάντα” . εάν επιχειρήσετε να πείτε: ο πατήρ δια μέσον του Υιού κ.τ.λ. είσθε “αιρετικός”!!! Μόνο ο γνώστης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στην πιο απλή μορφή της γνωρίζει ότι εννοεί της τρείς φύσεις της μιας, αδιαιρέτου, ομοουσίου και ομοθρόνου Αγίας Τριάδος. Ελπίζουμε να σας έχουμε πείσει ότι χρειάζονται σωστές και προς την αληθινήν πλευρά κινήσεις. Αν ο υπουργός παιδείας δεν μπορεί και δεν θέλει, ας παραιτηθεί. Διαφορετικά κύριε Πρωθυπουργέ είναι δικό σας χρέος να το κάνετε και να τοποθετήσετε στην θέση αυτή άτομα που υπερασπίσθησαν τον ελληνισμό και την ορθοδοξία διεθνώς π.χ. σαν την κυρία Γλύκαντζη- Αρβελέρ. (μπορεί να έχει ασθενές και γηρασμένο σώμα, αλλά στην ψυχή και το πνεύμα είναι νεάνιδα και μάχιμη).

Για του λόγου το αληθές, φωτοαντίγραφο της ανεκδιήγητης επιστολής, με τις υπογραφές των δραστών, εδώ (μπροστινήκαι πίσω όψη).

Είναι λίγο αστείο να κάνουν εκκλήσεις για τη γλώσσα κάποιοι που την κακοποιούν τόσο (όπως δείχνουν τα γλωσσικά λάθη, το τρικυμισμένο ύφος, η τσαπατσουλιά που τους κάνει να γράφουν λάθος ακόμα και το όνομα της κ. Γλύκατζη-Αρβελέρ που τάχα θαυμάζουν), και ακόμα περισσότερο κωμική είναι η αξίωση του ιατρικού συλλόγου να “ληφθούν σοβαρά” (κάτι δεν λείπει εδώ; ) οι ασυναρτησίες τους.

Εκείνο όμως που μου κίνησε την περιέργεια, διότι οσμίστηκα λερναιάκι, είναι η αναφορά στο ότι “η google γνωστοποιεί ότι αποκλειστικά και μόνο, χρησιμοποιώντας την αρχαία ελληνική γλώσσα και αρίθμηση, συνεχίζει μέχρι το άπειρον,,, χωρίς διακοπή”, που μου θυμίζει, όχι παράλογα, τις λερναιότητες για τον Μπιλ Γκέιτς που υποχρεώνει τους μανατζαραίους του να μαθαίνουν αρχαία. Αν και δεν είναι σαφές τι θέλει να πει ο ποιητής, μήπως υποψιάζεται κανείς τι έχουν στο (οθντκ) μυαλό τους οι πολυπράγμονες γιατροί της Δράμας;

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://sarantakos.wordpress.com/

Sorry, the comment form is closed at this time.