Feb 082012
 

Δράμα 8 Φεβρουαρίου 2012

Εδώ και δυο χρόνια οι πολιτικές αποφάσεις των κυβερνήσεων των τραπεζιτών έχουν οδηγήσει τη κοινωνία στην εξαθλίωση. Κοινωνικά δικαιώματα τίθενται σε αμφισβήτηση και κοινωνικά αγαθά ιδιωτικοποιούνται μετατρέποντας μας από πολίτες σε καταναλωτές και πελάτες ιδιωτικών εταιριών. Εδώ και δυο χρόνια η εξουσία με αυταρχικό τρόπο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πολιτικών της αποφασίζει και διατάσσει προς όφελος των τραπεζών γυρίζοντας το ημερολόγιο δεκαετίες πίσω.
Μετά από μεθοδευμένες προσπάθειες ετών οι ανασφάλιστοι δεν δικαιούνται πλέον καμίας περίθαλψης, το δημόσιο σύστημα υγείας καταργείται και οι χαμογελαστοί υπουργοί και δήμαρχοι εγκαινιάζουν ασταμάτητα ιδιωτικές κλινικές που φυσικά απευθύνονται στους έχοντες όχι όμως στους εργαζόμενους.
Τα δημόσια σχολεία οδηγούνται στη διάλυση και οι φωτοτυπίες αντί βιβλίων θεωρείται επίτευγμα. Τα αγαθά της ενέργειας και του νερού δεν θεωρούνται πλέον δημόσια αλλά αντικείμενο εκμετάλλευσης και αποκόμισης ιδιωτικού κέρδους, ενώ η δημόσια περιουσία είναι έτοιμη να πουληθεί έναντι πινακίου φακής
Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται ενώ η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα ονομάζεται ανταγωνιστικότητα και η εξαθλίωση στο δημόσιο τομέα εξορθολογισμός.
Οι πολίτες στερούνται τα στοιχειώδη για να γεμίσουν τα ταμεία των τραπεζών βαφτίζοντας τη σωτηρία των τραπεζιτών ως σωτηρία του έθνους.
Η υποκρισία έχει περισσέψει, και αυτοί που με τις πολιτικές που ασκούσαν επί δεκαετίες κι έφεραν τη χώρα σ’ αυτό το χάλι γίνονται τιμητές και αυτοχρίζονται σωτήρες, πρώην βουλευτές (και από το νομό Δράμας;) από τη μία στα τηλεοπτικά παράθυρα συμπονούν τους νεόπτωχους και από την άλλη απαιτούν από το χρεοκοπημένο δημόσιο -από όλους εμάς δηλαδή- αναδρομικά δεκάδων χιλιάδων ευρώ, κομματικές νεολαίες που οραματίζονται την απάνθρωπη κοινωνία των ίσων ευκαιριών όχι όμως και των ίσων δικαιωμάτων βγάζουν το μεροκάματο της κοινωνικής τους ευαισθησίας διαφημίζοντας με μεγάλα γράμμα το όνομα της παράταξης στα χαρτόκουτα της ελεημοσύνης τους.
Η τοπική εξουσία συναγελάζεται με τους βουλευτάδες και τους πολιτευτάδες, των οποίων συμμετοχή σ’ αυτή την κοινωνική κατάντια είναι καίρια, χωρίς να πράττει το παραμικρό για τη μείωση των συνεπειών.

Επειδή δε μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τους ανθρώπους που ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΡΕΣ για μια μερίδα φαγητού.
Επειδή δε μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τις στρατιές ανέργων που ΑΓΩΝΙΟΥΝ για μια δουλειά του ποδαριού.
Επειδή δε μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τους συνταξιούχους που τα χρήματα τους αρκούν για τη πρώτη εβδομάδα του μήνα μόνο.
Επειδή δε μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τα παιδιά που υποσιτίζονται και διαβάζουν από φωτοτυπίες.
Επειδή δε μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τους ανθρώπους που δεν έχουν ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση στη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και περιμένουν κάποιο θαύμα να τους σώσει.
Επειδή δε μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια μας τους συμπολίτες μας που αδυνατούν να πληρώσουν όλα αυτά τα χαράτσια και ζουν με το φόβο της διακοπής του ρεύματος.
Επειδή λοιπόν η φωνή των από κάτω δε φτάνει ΑΚΟΜΗ στα σαλόνια και τα γραφεία σας, εμείς είμαστε εδώ σήμερα και απαιτούμε,

1. Να ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά και το κάθε επόμενο χαράτσι, είναι άδικο και ανήθικο και να σταθεί το Δημοτικό Συμβούλιο πλάι στους πολίτες στην αυριανή προσπάθεια που έχει σκοπό να πιέσει τη ΔΕΗ όχι μόνο να δέχεται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς το χαράτσι αλλά και να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό που δεν έχει ή αντιστέκεται να πληρώσει. Το Δημοτικό Συμβούλιο να αποκηρύξει την μαφιόζικη κυβερνητική τακτική είσπραξης άδικων φόρων
2. Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και τα τιμολόγια ύδρευσης στους άνεργους
3. Να ληφθεί μέριμνα για δωρεάν μετακίνηση των άνεργων με την αστική συγκοινωνία
4. Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο με το οποία θα απαιτεί από τους δραμινούς βουλευτές να καταψηφίσουν το μνημόνιο
5. Να περικοπούν τα κονδύλια για χορούς, πανηγύρια δημόσιες σχέσεις και έργα βιτρίνας, με αντίστοιχη ενίσχυση των κονδυλίων για την υποστήριξη των ανέργων και των ασθενέστερων.
6. Ψήφισμα για να μη δημιουργηθούν ΕΟΖ πουθενά στην Ελλάδα, να μην καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, να μη μειωθούν οι ελάχιστες αμοιβές και οι συντάξεις και να διαφυλαχθούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων

Συνέλευση Δραμινών Πολιτών & Εργατικό Κέντρο Δράμας

Sorry, the comment form is closed at this time.